Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hármas vonalon közlekedő orosz járművek "nem a kivitt metrókocsik felújított változatai" - derült ki a szerelvények beszerzését vizsgáló jelentésből, amelyről a  napilap számolt be. A dokumentum szerint jogszerű volt a hármas metróvonal kocsijainak korszerűsítéssel egybekötött felújítását célzó közbeszerzési eljárás kiírása és lebonyolítása, ugyanakkor "meg kell állapítani, hogy (...) nem volt váratlan a Metrowagonmash (MWM) tendernyerése".

A metrókocsi-beszerzés felülvizsgálatát még Karácsony Gergely főpolgármester rendelte el januárban.

A felügyelőbizottság által kiválasztott kérdések közé furcsa mód nem került be az a kézenfekvő kérdés, miszerint a Metrowagonmash által leszállított kocsik felújított régiek vagy silány újak, amelyeket - a tendert kijátszva - egyszerűen rásózták az oroszok a fővárosi önkormányzatra. A felkért ügyvédi iroda ennek ellenére mégis választ adott rá.

A zárójelentés részeként elkészült jogi szakvélemény szerint a "közbeszerzési dokumentációban meghatározott értékelési szempontrendszer nem szolgálta teljes egészében azt, hogy a legjobb műszaki tartalom megajánlására kényszerítse az ajánlattevőket".