Elégedetlenek a taxisok, emelés jöhet

Akár 10-15 százalékos tarifaemelés jöhet a taxiknál, melyet a nagyobb kiadásaikkal indokolnak. Egy átlagos fuvarért 300-400 forinttal többet kellene fizet­niük az utasoknak - írja a Világgazdaság.
Szabó Dániel, 2018. február 7. szerda, 08:49
Fotó: Napi.hu

A budapesti taxisok arra számítanak, hogy akár már április elejétől emelhetik a tarifákat. A taxisok a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarán keresztül nyújtották be a fővárosnak javaslatukat a 10-15 százalékos korrekcióról. Ez szerintük egy mérsékelt alap-, kilométer- és várakozásidíj-kiigazítás csak.

A taxisok ennek alapján számítanak az áprilisi tarifaváltozásra, amelynek következtében egy átlagos fuvar 300-400 forintos költségnövekedést jelentene az utasnak - írja a lap.

A jelenlegi tarifákat öt éve állapította meg a főváros: de a taxisok szerint azóta nagyot nőttek a kiadásaik, éppen erre hivatkozva tartanák szükségesnek a tarifa növelését. A költségeik között például a biztosítási díjak az idén 30-40 százalékkal emelkedtek a tavalyihoz képest, ezen belül a kötelező biztosítás 50-100 százalékkal nőtt. Ugyanakkor a benzin közel 90 forinttal olcsóbb, mint akkor.

Az elmúlt évben online pénztárgépeket szereltek a taxikba, az adatforgalomért havonta kétezer forintot kell fizetni (függetlenül a forgalomtól), és évi 25 ezer forintba kerül az adatok "kiolvasása" a NAV számára.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

alex4, 2018.02.07 17:24

?évi 25 ezer forintba kerül az adatok "kiolvasása" a NAV számára"
Na, kezdetnek kilincseljenek ennek az eltörléséért, ezen rögtön spórolhatnak annyit, amennyi 600-800 fuvarból hiányzik nekik. Aztán kérhetnék a nemrég bevezetett biztosítási ADÓ eltörlését is, stb.
Ja, és mi lenne, ha a NER-kompatibilis monopolár védőernyője mögül kimerészkedve piaci viszonyok (pl. árverseny) között próbálnának szolgáltatni?!?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html