Elektromos autókat vásárolt a Magyar Posta

A Magyar Posta 18 Nissan elektromos kisáruszállító autóval bővítette gépjárműflottáját, a fejlesztés összköltsége nettó 127 millió forint - jelentette be Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója.
MTI, 2016. december 14. szerda, 12:39
Fotó: Reuters

A 18 gépjárműből 10-et a mobilposta szolgáltatásban használnak, 8-at pedig a nagyvárosi csomagkézbesítő hálózatban. Az elektromos gépjárművek egy töltéssel 85-120 kilométert tudnak megtenni. A helyszínen kiadott közlemény szerint a társaság az elektromos autók használati tapasztalatai alapján dönt majd az elektromos flotta további bővítéséről.

A vezérigazgató beszámolt még a 2016-os beszerzésekről is, mint mondta: a társaság a 3000 darabos gépjármű flottájából idén 569 gépjárművet cserélt le, valamint ezen felül vásárolt még 30 korszerű motorkerékpárt, illetve 170 segédmotort és 1074 kerékpárt.

A postai járművek egy év alatt mintegy 80 millió kilométert tesznek meg. A közleményben kiemelték: a Magyar Posta kiemelt stratégiai területnek tekinti a logisztikai szektorban rejlő lehetőségek kiaknázását, ezért helyez nagy hangsúlyt a gépjármű flotta folyamatos megújítására. Az idei beszerzések révén jelentősen kisebb lesz a gépjárművek károsanyag-kibocsátása, az általuk elfogyasztott üzemanyag mennyisége.

A tervezett fogyasztás az új járműveknél éves szinten mintegy 90 ezer liter benzinnel csökken majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK