Elektromos benzinkutat avatott az ELMŰ

A Budapesti Elektromos Művek Nyrt. Budapest első elektromosautó-töltőállomását és a lakossági energiatudatosság fejlesztését szolgáló interaktv bemutatótermet avatott Budapesten.
Leszák Tamás, 2010. szeptember 22. szerda, 11:07
Fotó:

Energiahatékonysági tanácsadó irodát és interaktív bemutatótermet avatott fel az ELMŰ Nyrt. szerdán. A társaság székházában megnyitott iroda a lakossági ügyfelek személyre szabott tájékoztatását szolgálja, az energiatudatos magatartás széles körű elterjesztése érdekében. Az irodában és a bemutatóteremben olyan interaktív bemutató modulok kaptak helyet, amelyek kézzelfogható módon demonstrálják az egyes, háztartásban alkalmazott rendszerek energiafogyasztását, valamint az energia-megtakarítás lehetőségeit.


A vállalat emellett üzembe helyezték Budapest első elektromos autótöltő-állomását is. A Váci úti székház előtt elhelyezett „kutat" Dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára és Dr. Marie-Theres Thiell, az ELMŰ Nyrt. igazgatóságának elnöke avatta fel. Az új töltőállomáson egy éven át díjmentesen tölthetők fel az elektromos autók akkumulátorai. Európában megkezdődött az elektromos autók térhódítása, amelynek a társaság aktív résztvevője és támogatója kíván lenni. Az ELMŰ elkötelezett ajelenlegi autóközlekedést gyökeresen megreformáló elektromos autózás jövője mellett - mondta Thiell az avatáson. Az újonnan átadott, nyilvános áramtöltő-berendezéssel az első, az ELMŰ járműflottájában üzembe helyezett elektromos autót, egy FIAT 500-as típusú gépkocsit töltöttek fel, illetve bemutatták a szintén elektromos hajtású FIAT Fiorino flottatagot is.

HOZZÁSZÓLÁSOK