Elektromos közbringa-hálózat jön létre Pécsett

Konzorciumban két esztergomi cég, a Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. és a Neuzer Kft. építheti ki nettó 160 millió forintért a pécsi e-közbringa rendszer első ütemét. A becsült ellenérték nettó 195 millió forint volt.
Németh Géza, 2018. február 2. péntek, 06:21
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

A nyertesnek egy elektromos közösségi kerékpárkölcsönző rendszert kell kialakítania a meglévő Pécs-Egyetemvárosi kerékpárhálózat nyomvonalán, a PTE Janus Pannonius Klinikai tömb (korábbi nevén PTE-400 ágyas klinika) és a Zsolnay Negyed közötti szakaszon.

A két végponton, illetve azok között összesen hét dokkoló állomás lesz, mégpedig a következő helyszíneken: PTE Janus Pannonius Klinikai tömb, Barbakán (településközpont-nyugat), Széchenyi tér (tengelyközép), Hal tér (KONZUM, tömegközlekedési csomópont), Búza tér (településközpont-kelet), 48-as tér (campus és a Tudásközpont elérése), majd végül a Zsolnay Negyed (a tengely másik végpontja).

Az állomások közül 5 darab, egyenként 15 kerékpárt, míg 2 állomás 16-16 kerékpárt tud befogadni. Valamennyi napelemes rendszerrel, és mozgásérzékelős infrakamerával lesz felszerelve.

Az elektromos kerékpárok száma az első ütemben 70 lesz. Tartozik a rendszerbe egy legalább 10 bringát szállítani tudó jármű, továbbá egy diszpécser központ is.

A város a szerződést január 5-én kötötte meg a nyertesekkel. Ajánlatot tett még a budapesti székhelyű Public Bike System Hungary Kft. is.

HOZZÁSZÓLÁSOK