Elektromos repülőgép sorozatgyártására készülnek Kecskeméten

Elektromos meghajtású kétüléses repülőgépet fejlesztett ki a kecskeméti székhelyű Magnus Aircraft, az első tesztrepülések után 2017-ben indulhat a sorozatgyártás.
MTI-Eco, 2016. április 19. kedd, 18:47
Fotó: Napi.hu

Andréka Domonkos, a gyártó kommunikációs igazgatója elmondta, mintegy egymillió euróból fejlesztették ki az eFusion nevű típust, amelybe a Siemens szállította az elektromos motort, de a fejlesztés folytatódik, mivel a mostani egyórás üzemidőt több órára szeretnék növelni. Később pedig egy hibrid, Rotax motorral közösen dolgozó rendszert is be szeretnének mutatni.

A kétüléses, könnyű szerkezetes repülőgép kompozit anyagokból készült, súlya 410 kilogramm, és a pilótaképzésben, valamint a vészhelyzeti képzésben is használható, mivel az ülések egymás mellett vannak.

A piaci bevezetés 2017 közepére várható, ekkorra szerzik meg a hatósági engedélyeket, illetve ekkorra készülhet el a gyártókapacitások bővítése. Ezres nagyságrendű megrendelésre számítanak egyrészt a kínai légtér megnyitása, másrészt a vészhelyzeti képzés növekedése miatt.

A gépet a friedrichshafeni Aero 2016 szakkiállításon mutatták be.

Képünk illusztráció.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2016.04.20 09:54

Már a neve is tragikus - eFusion. Nem lehetett volna olyan nevet választani, ami még nem létezik??? Ezen a néven már több "tárgy" is fut a világban. Ha már itt tömegnév lett, akkor milyen lehet más része a projektnek? Már az sem szimpatikus, hogy mások termékeit építik be a gépbe. Már megint csak a design magyar??? Vagy arról is kiderül, hogy nem magyar tervezte?? Ejnye-ejnye!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html