Elektromos töltőállomás-hálózatot épül Bécs és Budapest között

Még idén megkezdi az elektromos kutak kiépítését Magyarországon az E.On – jelentette be Konrad Kreuzer, az E.On Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke a Kempinski Hotel Corvinus elektromos töltőállomásainak átadóján.
NAPI, 2011. október 20. csütörtök, 15:48
Fotó: Napi.hu

A terveknek megfelelően az E.On még idén megkezdi a Budapestet Béccsel összekötő út elektromos töltőállomásokkal való felszerelését. A hálózat kiépítésekor turisztikai szempontokat is figyelembe vesz a vállalat, ugyanis az e-autók néhány órás töltési ideje ideális alkalmat biztosíthat az utazóknak városnézésre - ezáltal segítve a hazai vendéglátást, idegenforgalmat. Az E.On a program konkrét megvalósítása során szorosan együttműködik majd az illetékes önkormányzatokkal.

A program első lépése a Kempinski Hotel Corvinus által megrendelt első magyarországi elektromos töltőpont átadása volt. A szálloda előtt álló két darab, egy e-autót akár 1,5 óra alatt töltő úgynevezett gyorstöltőt, a garázsban pedig három darab lassútöltőt helyeztek el, melyeket magyarországi forgalmazóként a Greenetik Kft. biztosít az E.On számára. A töltőállomásokat mostantól bárki használhatja, aki elektromos járművel - e-autóval, e-robogóval és e-kerékpárral - járja az utakat.

Első lépésként a nagyvállalati szektorban vezetik be az új szolgáltatásokat, mivel nagyon erős már most az ez irányú érdeklődés - mondta el a magyarországi értékesítési stratégiát illetően Winkler János, az E.On Hungária Zrt. igazgatósági tagja. Winkler szerint ezen keresztül a lakosság is nagyon gyorsan megismerkedhet majd a töltőkkel. A társaság egyébként saját járműflottájába is munkába állít elektromos járműveket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2011.10.20 15:57

Halálra röhögöm magam, ezek tényleg komolyan gondolták! Barmok, fél éven belül valamennyi a temetőben végzi, aki ilyenekkel kezd üzletelni.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html