A terveknek megfelelően az E.On még idén megkezdi a Budapestet Béccsel összekötő út elektromos töltőállomásokkal való felszerelését. A hálózat kiépítésekor turisztikai szempontokat is figyelembe vesz a vállalat, ugyanis az e-autók néhány órás töltési ideje ideális alkalmat biztosíthat az utazóknak városnézésre - ezáltal segítve a hazai vendéglátást, idegenforgalmat. Az E.On a program konkrét megvalósítása során szorosan együttműködik majd az illetékes önkormányzatokkal.

A program első lépése a Kempinski Hotel Corvinus által megrendelt első magyarországi elektromos töltőpont átadása volt. A szálloda előtt álló két darab, egy e-autót akár 1,5 óra alatt töltő úgynevezett gyorstöltőt, a garázsban pedig három darab lassútöltőt helyeztek el, melyeket magyarországi forgalmazóként a Greenetik Kft. biztosít az E.On számára. A töltőállomásokat mostantól bárki használhatja, aki elektromos járművel - e-autóval, e-robogóval és e-kerékpárral - járja az utakat.

Első lépésként a nagyvállalati szektorban vezetik be az új szolgáltatásokat, mivel nagyon erős már most az ez irányú érdeklődés - mondta el a magyarországi értékesítési stratégiát illetően Winkler János, az E.On Hungária Zrt. igazgatósági tagja. Winkler szerint ezen keresztül a lakosság is nagyon gyorsan megismerkedhet majd a töltőkkel. A társaság egyébként saját járműflottájába is munkába állít elektromos járműveket.