Az MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt., az MVM Magyar Villamos Művek leányvállalata üzembe helyezte a társaságcsoport első elektromos töltőállomását a szintén magyar tulajdonú Hungaroring Zrt. területén, ezzel is hozzájárulva környezetünk védelméhez, az elektromos autózás elterjedéséhez.

A most átadott elektromos töltőállomás háromfázisú gyorstöltés esetén akár két óra alatt képes teljesen feltölteni egy elektromos autó akkumulátorát. A mogyoródi Hungaroring versenypálya főbejáratánál elhelyezett, egyedi igények szerint tervezett töltőoszlop csatlakozó kialakításai biztosítják, hogy a közeljövőben az utakon futó villanyautók feltölthetőek legyenek. A 22 kilowatt kapacitású töltőállomás 3×32 Amper csatlakozásra került kiépítésre.

A társaság a környezettudatosság jegyében a villanyautók elterjedésében bízik. Az MVM átvette kiterjesztett hatótávolságú elektromos autóját az Opel Amperát, melynek kerekeit minden körülmények között villanymotor hajtja, és 60 kilométerig terjedő úton egy 16 kilowattóra kapacitású lítiumion-akku táplál, amely képes magát akár újratölteni is.