Elfogták a trükkös autófosztogatókat

Az elkövetők egy elektronikus blokkoló eszközzel nyitották ki a járműveket, pénztárcát, táblagépet, kamerát, fényképezőgépet és műszaki cikkeket loptak. A rendőrség szerint két év alatt három autót törtek fel ezzel a módszerrel.
Szabó Dániel, 2017. március 2. csütörtök, 15:29
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 37 éves T. Lászlót és a 39 éves F. Róbertet lopás bűntett miatt, valamint egy 44 éves jordán állampolgárral orgazdasággal gyanúsít az ügyben - írja a Police.hu.

A két férfiról azt valószínűsítik, hogy 2015. szeptember 17-e és 2017. január 31-e között az V. kerületében három autót nyitott ki egy elektronikus "blokkoló" eszközzel. A legutóbbi bűncselekményt egy térfigyelőkamera is rögzítette, így azonosították T. Lászlót, akit február végén fogtak el, a lakásán pedig megtalálták a blokkolót is.

A nyomozók F. Róbertet március 1-jén a Józsefvárosban, a jordán férfit aznap délután a Budapest VIII., Víg utcában elfogták. A rendőrök a három férfit előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki.

Az elkövetők a gépjárművekből pénztárcát, táblagépet, kamerát, fényképezőgépet és műszaki cikkeket loptak, amelyeket később a jordán férfinak eladtak.

HOZZÁSZÓLÁSOK