Elhunyt a neves magyar vállalkozó

Meghalt Pintér József hétfőn, a keceli Pintér Művek alapító tulajdonosát 70 éves korában érte a halál - közölte a hírt a Halasinfót idézve az MTI.
MTI-Eco, 2014. április 21. hétfő, 18:01
Fotó: Napi.hu

Pintér József Kecelen született 1944-ben. Magánvállalkozását, a Pintér Műveket 1978-ban alapította. Cége megrendeléseket kapott egyebek között a NASA-tól, a Boeingtől, a NATO-tól és a Paksi Atomerőműtől is. (Felső képünk illusztráció.)

A vállalkozás fő profilja ipari robotok, atomerőművi berendezések, speciális gépek, alkatrészek és célgépek, precíziós termékek előállítása. Magyarországon a Pintér Művek széles alvállalkozói hálózatot tart fenn, amely a központi üzemen kívül közel ezer embernek ad munkát.


Fotó: pintermuvek.hu

A sikeres vállalkozó a keceli gyáregység mellett található háromhektáros területen 1997-ben létrehozta a Hadtörténeti Múzeummal közösen üzemeltetett haditechnikai parkját.

Haszilló Ferenc, Kecel polgármestere korábban úgy fogalmazott: Pintér József legalább 150 magyarországi elsőséget mondhat magáénak, így például ő volt az "első magyar kapitalista", az "első vállalkozó", ő kapta az első adószámot és ő volt az első magánember, aki Magyarországon helikoptert vásárolt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hahaha2011, 2014.04.22 20:09

JÓZSI BÁTYÁM NYUGODJ BÉKÉBEN!Őszinte részvétem a CSALÁDNAK!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html