Elhunyt Rejtő E. Tibor

A K&H Bank egykori elnök-vezérigazgatója, a Kulcsár Attila nevével fémjelzett brókerbotrány sikkasztással vádolt harmadrendű vádlottja, Rejtő E. Tibor hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt – tudta meg a Magyar Nemzet.
Domokos Erika, 2017. február 20. hétfő, 22:13
Fotó: Napi.hu

A bankár múlt pénteken halt meg, néhány nappal azután, hogy kézhez kapta az értesítést, miszerint a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség visszavonta az őt felmentő elsőfokú ítélettel szemben a tárgyaláson bejelentett ügyészi fellebbezést - olvasható az mno.hu-n.

Így néhány hónap híján tizennégy évvel azután, hogy - mint Kulcsár mentorát és legfőbb támogatóját - Rejtőt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség, jogerőre emelkedett az ártatlanságát kimondó bírói döntés.

A megismételt bírósági eljárásban az ügy névadóját, Kulcsár Attilát hat év hat hónap szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék. Az ítélőtábla április 20-ától tárgyalja az ügyet másodfokon. Május 12-én várható jogerős ítélet, azaz egy hónap híján tizennégy évvel a brókerbotrány kirobbanása után - további részletek a Kulcsár-ügyről az mno.hu-n olvasható.

HOZZÁSZÓLÁSOK