Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Immár 9. alkalommal jár az adventi, karácsonyi és újévi időszakban a fővárosban a "fényvillamos" - jelentette be Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója a járat ünnepélyes elindításakor, a Jászai Mari téren. A karácsonyi fényeket egy három és fél kilométernyi a villamoskocsikra elhelyezett fényfüzér szolgáltatja, amelynek üzemeltetése, naponta csupán 100 forintnyi ráfordítást igényel.

A főváros arculatához hozzátartozó "fényvillamos" egy olyan, hagyományos attrakció, ami a békét és a megértést hivatott megjeleníteni a stresszes mindennapok közepette - véli Dabóczi Kálmán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatója. Ezért arra törekednek, hogy a jármű a város minél több pontjára jusson el, így a többi között szolgálatot fog teljesíteni az M3-as metrót pótló villamos vonalán is.

A "fényvillamos" november 30. és január 7. között, december 24. és 31. kivételével a 2, 14M, 19, 41, 42, 47, 49, 50, 56A, 59 és 69 jelzésű járatok vonalán közlekedik este 17 és 19 óra között. A villamoson normál díjszabás mellett lehet utazni.

A kép forrása: MTI Fotó/Marjai János.