Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinációjával, a hatóság és a megyei kormányhivatalok szakembereinek részvételével zajlik december 1-je óta az országos téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM).

A szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak az ünnepekhez kötődő termékekre, valamint az ezeket előállító és forgalmazó helyekre. Ennek megfelelően fokozottan vizsgálják például a hús és húskészítmény, illetve az édesipari termékek előállítását és forgalmazását, de az áruhalak értékesítését is. Az ellenőrök feltűnnek majd piacokon, karácsonyi ünnepi vásárokon, ahol a forgalmazott édességek ellenőrzése mellett a kitelepült vendéglátóhelyek szabályszerű működését is vizsgálják.

A kiemelt termékek között egyaránt megtalálhatóak a hal és haltermékek, a virsli, a különböző édesipari termékek, vagy épp a borok és a pezsgők. Az ellenőrök fokozott figyelmet fordítanak emellett a szezonális zöldségek és gyümölcsök származásának, eredetének és nyomon követhetőségének ellenőrzésére, valamint a Nébih laboratóriumában a szaloncukrok és töltött édességek allergén tartalmát is megvizsgálják.

A téli szezonális ellenőrzés egészen év végig tart, hogy mind a készülődés időszakában, mind az ünnepek idején kizárólag biztonságos élelmiszerek kerülhessenek a fogyasztók asztalára - írta közleményében az FM.

A kép forrása: Pixabay.