Elismerés: csúcson a Fornetti Romániában

A Román Kereskedelmi Kamara a legjobb pékipari vállalkozásnak járó díjjal ismerte el a Fornetti romániai leányvállalatának 2015. évi teljesítményét.
Napi.hu, 2016. november 15. kedd, 13:33
Fotó: Napi.hu

Az ország legjobban teljesítő pékipari vállalkozásának választotta a román kamara a Fornetti Romániát, a magyar gyökerű nemzetközi Fornetti csoport tagvállalatát a 2016. november 10-én, Bukarestben megtartott rendezvényén. A 2015-ös év teljesítményét az ipari nagyvállalatok kategóriában, a kenyértermékeket, süteményeket is friss péktermékeket gyártó vállalkozások között értékelte a legjobbra a romániai szakértői döntőbizottság - olvasható a társaság közleményében.

Az elmúlt 14 hónap alatt közel egymillió euró értékű beruházás keretében tavaly modernizáltuk a gyártósorokat, amivel havonta 600 tonnával tudtuk növelni a termelésünket - emelte ki Tóth Csaba, a Fornetti Románia ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, hogy ezt az eredményt a Fornetti Csoport magyar, román és bulgár tagvállalatainak szoros együttműködése segítette elérni.

A fejlesztés révén munkatársaink létszámát is növelni tudtuk, amellyel a régió jelentős foglalkoztatójává léptünk elő Temes megyében - emlékeztetett Tóth Csaba.

A Fornetti 2015 augusztusa óta Európa vezető péktermékeket gyártó vállalatcsoportja, az Aryzta AG csoport tagjaként működik.

HOZZÁSZÓLÁSOK