Elismerést kapott a Tesco

A Tesco idén harmadik alkalommal vehette át a Fogyatékosság-barát Munkahely címet, amely elismeri a vállalat fogyatékos emberek iránti elkötelezettségét. Az áruházlánc évek óta 5 százalék feletti létszámban alkalmaz megváltozott munkaképességű kollégákat, törvényi kötelezettségnek megfelelően. Ez jelenleg 960 főt jelent, akik jellemzően árellenőr, árufeltöltő és pénztáros munkaköröket töltenek be a vállalatnál.
Napi.hu, 2015. december 17. csütörtök, 09:41
Fotó: Napi.hu

A Tesco 2010-ben elindította a Befogadó Közösség programot, mely lehetőséget teremt a fogyatékos és megváltozott munkaképességű munkavállalók minél szélesebb körű foglalkoztatására. Az áruházlánc a korábbi vállalásának eleget téve hallássérültek részére is lehetővé tette a pénztáros munkakörben történő munkavégzést. A kollégák hatékonyabb munkavégzése, és gyorsabb beilleszkedésének segítése érdekben a vállalat saját belső képzést hozott létre.

Az elismerés megszerzésével az áruházlánc jogosulttá vált a Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatára is, amely láthatóvá teszi a fogyatékos emberek iránti elkötelezettségét, valamint segít a megváltozott munkaképességű munkavállalók toborzásában.

A következő két év célkitűzései között szerepel a központi iroda fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése, valamint a rugalmas, otthonról történő munkavégzés feltételeinek kialakítása.

HOZZÁSZÓLÁSOK