Az Elixina Pi Víz termékünk gyártása a legmagasabb európai szabványoknak megfelelően ISO 9001 akkreditált és minőségbiztosított tevékenység, ami megfelel a legmagasabb szintű élelmiszer-biztonsági követelményeknek, és amely zárt folyamatként, emberi beavatkozás nélkül zajlik - kezdi közleményét a gyártó, amelyben arra reagálnak, hogy egy kedden megjelent cikk szerint jellemzően az emberi ürülékben előforduló baktériumokat találtak a termékben.

A portál több ellenőrzést is elvégzett: második alkalommal már nem találtak coliform kórokozókat, de az össz-baktériumszám, amit kimutattak így is jóval magasabb volt, mint a megengedett. Ennek semmi köze nincs a tudományosan alátámaszthatatlan energiarendezett pi víz jellegéhez, egyszerűen valamelyik gyártóberendezés lehetett szennyezett.

Viszont most a cég, a szerdán megküldött közleményében azt írja, hogy nem engednek forgalomba olyan vizet, amely megbukott volna a szigorúellenőrzéseiken. Minden tételből ellenmintát tárolnakk, hogy az esetleges reklamációk kivizsgálása és a nyomon követhetőség biztosított legyen. A cég által végzett mikrobiológiai vizsgálatok szerint a forgalomba került pi vizek állítólag tökéletes minőségűek.

"Az Index.hu cikkében bemutatott laborvizsgálati eredmény nem jelöli meg a vizsgált minta palackon elhelyezett gyártási bélyegzőjét (azonosítóját) és azt sem, hogy a minta gyári zárású palackban érkezett-e. Erre tekintettel minden egyes gyártási sorozatnál levett és eltárolt minta vizsgálati eredményét ismét áttekintjük, továbbá a mintákon újra elvégezzük a mikrobiológiai vizsgálatokat. Ezen vizsgálatok eredménye a következő napokban várható" - közölte a cég.