Eljárás a volt CBA-partnernél - nem bírják a gyűrődést a magyar láncok?

November 16-án tartják a Palóc Nagykereskedelmi Kft. csődegyezségi tárgyalását, ekkor tehet ajánlatot közel 700 hitelezőjének a CBA korábbi franchise-partnere – értesült a Magyar Nemzet. Ha ekkor nem születik egyezség, a bíróságon folytatódhat az ügy, és elkerülhetetlenné válhat a salgótarjáni központú társaság felszámolása.
Napi.hu, 2016. november 2. szerda, 09:39
Fotó: Napi.hu

A csődeljárást a Balassagyarmati Törvényszék rendelte el, a vagyonfelügyelő pedig a budapesti Pro Bonum Gazdaságszervező Kft - olvasható a lapban.

Az ilyen és ehhez hasonló esetek gyakorlata alapján a Palóc Nagyker meg­mentésének egyetlen módja, hogy több üzletet is el kell adni, hiszen a hiteleket valamiből törleszteni kell. Ennek azonban akadálya van: akad olyan nagy hitelező, amelynek zálogjoga van az üzle­tekre, az ő hozzájárulása nélkül az értékesítés nem lehetséges.

A vállalat tartozásainak a töredéke, pár száz millió forint lehet a munkavállalók bennragadt bére. A Magyar Nemzet úgy tudja, a cég az elmaradásokat csepegtetve, a járandóságok húsz-harminc százalékát fizette ki eddig a dolgozóknak. A jelen állás szerint minimális az esély arra, hogy eredményesen záruljon a csődegyezségi tárgyalás. Szakértők szerint ez az eset is azt támasztja alá, hogy a magyar tulajdonú boltok többsége nem tud versenyképes lenni a nemzetközi láncokhoz képest, ami főként a méretbeli különbségekre és a műszaki lemaradásra vezethető vissza.

HOZZÁSZÓLÁSOK