Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A csődeljárást a Balassagyarmati Törvényszék rendelte el, a vagyonfelügyelő pedig a budapesti Pro Bonum Gazdaságszervező Kft - olvasható a lapban.

Az ilyen és ehhez hasonló esetek gyakorlata alapján a Palóc Nagyker meg­mentésének egyetlen módja, hogy több üzletet is el kell adni, hiszen a hiteleket valamiből törleszteni kell. Ennek azonban akadálya van: akad olyan nagy hitelező, amelynek zálogjoga van az üzle­tekre, az ő hozzájárulása nélkül az értékesítés nem lehetséges.

A vállalat tartozásainak a töredéke, pár száz millió forint lehet a munkavállalók bennragadt bére. A Magyar Nemzet úgy tudja, a cég az elmaradásokat csepegtetve, a járandóságok húsz-harminc százalékát fizette ki eddig a dolgozóknak. A jelen állás szerint minimális az esély arra, hogy eredményesen záruljon a csődegyezségi tárgyalás. Szakértők szerint ez az eset is azt támasztja alá, hogy a magyar tulajdonú boltok többsége nem tud versenyképes lenni a nemzetközi láncokhoz képest, ami főként a méretbeli különbségekre és a műszaki lemaradásra vezethető vissza.