Eljárás indult Simicska rádiós cége ellen

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa eljárást indított a médiatörvény vélt megsértésére hivatkozva az áprilisi választás óta csak zenéket sugárzó, Simicska Lajos tulajdonában lévő Lánchíd Rádió médiaszolgáltatója, a Lánchíd Rádió Kft. ellen - értesült a 24.hu.
Domokos Erika, 2018. június 4. hétfő, 22:05
Fotó: Napi.hu

Az eljárás végén a szankció bírság is lehet, mert a mulasztás több frekvencián is megvalósulhatott. Az eljárás később jó alapot teremthet ahhoz is, hogy a grémium elvehesse a médiaszolgáltató értékes vidéki frekvenciáit - olvasható a portál cikkében.

A Lánchíd Rádió ellen az eljárás azért indult, mivel a budapesti és vidéki frekvenciáin a médiaszolgáltató nem tesz eleget a médiatanácsi pályázatában, illetve a hatósági szerződésében a műsorszerkezetre vonatkozó vállalásoknak. Nincsenek tájékoztató, közszolgálati műsorai, hírek sincsenek, csak zene szól nap mint nap.

A fővárosi frekvenciát várhatóan megpályáztatja a Médiatanács, a Lánchíd Rádió vidéki frekvenciáira azonban a jogosultság csak később járna le. Ha valakinek eladná Simicska a Lánchíd Rádió Kft.-t, ezeket a hullámsávokat tovább használhatná a vásárló - jegyzi meg cikkében a 24.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK