Eljött az önzés ideje

A GlaxoSmithKline Pharma Zrt. és a Quintiles Magyarország Kft. bizonyult a legjobbnak a Világgazdaság és a Hewitt Legjobb munkahely felmérésén.
Csajági Mátyás, 2008. november 14. péntek, 07:55
Fotó:


A Napi Gazdaság cikke

Az idén nyolcadik alkalommal elvégzett felmérés meglepő eredményeket hozott: a közel 150 megkérdezett vállalat, 648 felső vezető és több mint harmincezer alkalmazott által kitöltött kérdőívek alapján ugyanis világosan látszik, hogy a recesszió miatt ellentétes hatások érvényesülnek a dolgozók motivációja terén.

"Eljött az önzés ideje" - mondta Veres Rita, a Hewitt Humán Tanácsadó Kft. üzletágvezetője. A munkavállalóknak jelen pillanatban sokkal fontosabb saját stabilitásuk, mint vállalatuk sikere, másrészt viszont a biztonságos munkahely felértékelődik szemükben, így sokat nyerhetnek azok a cégek, amelyek meg tudják tartani dolgozóik bizalmát - tette hozzá Veres.

Ugyan a recesszió hatása még nem érződik a magyarországi felmérésekben, viszont a gazdasági változások mellett a munkahelyhez való hozzáállásban is jelentős változást várunk - mondta Veres. A pesszimizmus miatt lazuló munkahelyi kötődés csökkenő teljesítményhez és a munkaerő migrációjához is vezethet. Pesszimista kilátások esetén ugyanis a legjobban teljesítő munkavállalók mennek el a leghamarabb a cégtől, hiszen könnyedén találnak új állást, így megbízható munkaerőből egy csapásra veszélyes konkurenssé válhatnak a cég számára - figyelmeztetett Veres.

HOZZÁSZÓLÁSOK