Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felvásárló befektetési társaságok Szemerey Zoltán és Szemerey Tamás - Matolcsy György elsőfokú unokatestvérei - érdekeltségében állnak - emlékeztet a 444.hu. Ezzel a Pécsi Sörfőzde Zrt. 99 százalékos tulajdonrészét szerezték meg.

A pécsi sörgyár eddig az osztrák Ottakringer tulajdonában állt, ismertebb márkái: Szalon, Ottakringer, Paulaner, Radler. A cég ugyan jelentős forgalmat bonyolított az utóbbi években - 2016-ban 6,5 milliárd forint forint volt árbevétel -, de a cég szenvedett: az utóbbi években átlagosan félmilliárd forint veszteséget értek el.

Az Ottakringer a vevők kérésére nem tette közzé a vételárat és az adásvétel további részleteiről is titoktartásban állapodtak meg. A Pécsi Sörfőzde Zrt. lehetséges eladása áprilisban, a cég 2016-os eredményismertetésekor merült fel először. Az Ottakringer pécsi leányvállalata számos erőfeszítés ellenére évek óta veszteségesen működik.

"Fontos volt számunkra, hogy a sörfőzdét az új tulajdonosok tovább üzemeltessék és az emberek megtarthassák munkahelyüket" - olvasható Sigi Menz, az Ottakringer igazgatójának pénteki közleményében.

A Bankonzult Kft. és a MAVA Befektetési Kft. arról írnak, hogy újrapozicionálnák a céget: "meg kívánunk jelenni új innovatív termékekkel is. Ezek közül a legjelentősebbek az új gyártási technológiára alapuló gluténmentes-, valamint a tönköly-, és a búzasörök lesznek".