A VIG - amelynek érdekeltségébe tartozik a magyarországi biztosítópiacon az Union Biztosító és az Erste Biztosító - 2013 végén kötött megállapodást az AXA Biztosító megvásárlására. Az illetékes felügyeleti és versenyfelügyeleti hatóságok a szükséges engedélyeket megadták, így a tranzakció lezárult.

A közlemény idézi Peter Höfingert, a VIG igazgatóságában a magyar piacért felelős igazgatósági tagot, aki kijelentette: "Az AXA Biztosító akvizíciójával jelentősen erősítjük piaci jelenlétünket az életbiztosítási szegmensben és minden adott ahhoz, hogy további növekedést érjünk el."

Az AXA Biztosító a 2013-as üzleti évben 12,2 milliárd forint (mintegy 41 millió euró) díjbevételt könyvelt el. Ennek túlnyomó része (mintegy 92 százalék) az életbiztosítási ágazatból származik. A fő hangsúly a unit-linked életbiztosításokon van. A társaság a magyarországi életbiztosítási piacon a 13. helyen áll.

Az AXA Biztosító az ország egész területén kínálja termékeit, és jelenleg körülbelül 120 munkatársat foglalkoztat. A vállalat szolgáltatásait saját értékesítési társaságán, valamint pénzügyi közvetítőkön, alkuszokon és bankokon keresztül értékesíti.

A VIG Ausztriában és Kelet-Közép-Európában tevékenykedik, 25 országban 50 társaság alkotja a vállalatcsoportot. 23 ezer dolgozót alkalmaznak a 180 millió lakosú régióban. A VIG részvényeit a bécsi és a prágai tőzsdén is jegyzik.