A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Nógrád megyei titkára a lapnak elmondta, a boltosok több réteg ruhában, kabátban sétálnak az üzletben, hogy ne fázzanak meg. A szakszervezet egyik fontos feladatának tekinti, hogy legalább azt elérjék a vezetőségnél, kapcsolják be a fűtést. Demeter Lászlótól megtudtuk, az elkeseredett dolgozók a klímaberendezés alá állnak, és bekapcsolják a fűtés funkciót, így próbálják melegíteni átfagyott tagjaikat - ilyen készülék persze nem mindenhol van. Úgy tudják, több boltban az áramszolgáltatás is akadozik.

Egyre több üzlethelyiség tulajdonosánál telik be a pohár, mivel a Palóc Nagyker nem fizet bérleti díjat. Van olyan bolt is, amelynek egyszerűen bezárta az ajtaját a bérbeadó, mert megunta a többhavi elmaradást.

A CBA korábbi franchise-partnere, a csődeljárás alatt álló, főleg Nógrád megyében működő Palóc Nagykereskedelmi Kft. néhány hete újra megnyitotta körülbelül ötven boltját. A salgótarjáni székhelyű kft.-nél szeptember 23-án rendelte el az eljárást a bíróság. Ettől az időponttól a kft.-t 120 napig fizetési moratórium illeti meg, de a haladék a munkabér-követelések kifizetése alól nem mentesíti a céget. A dolgozók reménye az lehet, hogy ha megkezdődik a felszámolás a cég ellen, a bérgarancia-alapból kártalanítják őket.

A hálózat új beszállítói szerződéseket nem tud kötni, a meglévő készleteit árusítja ki, a bevételből próbálnak valamennyit kifizetni az augusztus óta bérükre váró dolgozóknak. Mintegy 700 millió forintra tehető árukészlet maradt az üzletekben.