BUX
39543

Elképesztő számadatok Mészáros Lőrincről

Bár munkavállalóként 58 millió forint árbevételt termelnek a vállalkozásai, a cégbirodalmában dolgozók kevesebbet keresnek a piaci átlagnál – derül ki a Figyelő cikkéből.

MTI, 2016. november 24. csütörtök, 07:54

Szinte gazdasági csodát hajt végre Mészáros Lőrinc: multikat megszégyenítő hatékonysággal működteti azokat a cégeit, amelyeket hivatalosan - legalább részben - tulajdonol. Egy munkavállalóra 58 millió forint árbevétel jut, ez közepes vállalkozásoknál kiváló mutató - olvasható a Figyelőben.

A társaságainál - a 2015-ös, az előző évihez képest majdnem duplázott árbevétel ellenére - a 685 alkalmazottja nincsen elkényeztetve: az átlagfizetés havi bruttó 229 ezer forint volt tavaly, ami igencsak elmarad a versenyszféra 263 ezres országos mutatójától.

A Figyelő arról is ír, hogy Mészáros Lőrincet immár a közétkeztetési piaccal is hírbe hozták. A lap szerint a hozzá kötött hotelek bekapcsolódhatnak az újraszabályozásra váró közétkeztetési bizniszbe. Pedig a hírbe hozott körtől gyorsan jött a pontokba szedett cáfolat, hogy egy szállodai konyha soha nem lesz alkalmas ilyen célra, el sem férnének például az ehhez szükséges edények. Ez persze nem lehet akadály.