Ellepték a csótányok a Déli pályaudvart

A VDSZSZ szerint már nemcsak az utasok által használt területen, hanem a dolgozók öltözőjében és pihenőjében is tömegesen megjelentek a rovarok.
NAPI, 2009. augusztus 11. kedd, 11:30
Fotó:

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) szerint elözönlötték a csótányok a Déli pályaudvart, ahol már nemcsak az utasok által használt területeken, hanem a jegyvizsgálók öltözőjében és pihenőjében is tömegesen megjelentek. A szakszervezet közleménye szerint a MÁV-Start a VDSZSZ Szolidaritás többszöri felszólítása ellenére sem rendelt el rovarirtást.

A szakszervezet kilátásba helyezte: a hatóság segítségét kéri annak érdekében, hogy a munkavállalók és az utasok kulturáltabb körülmények között használhassák a pályaudvart, amennyiben a személyszállító cég rövid időn belül továbbra sem intézkedik.

A Déli pályaudvar egészségügyi szempontból mindig is "kemény diónak" számított - fogalmazott a szakszervezet. Szerintük ugyanis több hatósági felszólítás kellett ahhoz is, hogy a motorvonatok WC-tartályainak lefejtése ne a vágányok peronján, hanem egy erre kijelölt helyen történjen.

HOZZÁSZÓLÁSOK