Elloptak egy BuBi-kerékpárt

Elloptak egy Mol BuBi biciklit, de a GPS-es nyomkövető segítségével a rendőrök megtalálták, és a tettest is elfogták. Ez volt az első eset, hogy eltulajdonítottak egy ilyen kerékpárt - közölte szerda este a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
Inforádió, 2014. szeptember 17. szerda, 20:58
Fotó: Napi.hu

A biciklit a Corvin-negyednél adta le bérlője, de feltehetően rosszul helyezte a dokkoló állomásba, emiatt a kerékpárt újra ki lehetett venni kölcsönzés nélkül. Egy ismeretlen szerdára virradó éjszaka kivette a dokkolóból a kerékpárt és elhajtott vele, de a kerékpárban lévő nyomkövetőnek köszönhetően a rendőrök megtalálták és elfogták a tettest is.

A BKK közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a bérlőknek mindig meg kell győződniük arról, hogy megfelelően adták-e le a kerékpárt és azt a dokkoló biztonságosan rögzítette. Nem megfelelő leadásnál nemcsak a lopás veszélye áll fent, de a bérlést sem állítja le a rendszer.

Hangsúlyozták: a kerékpárok alkatrészei egyediek, más kerékpárokban nem használhatóak fel, hagyományos szerszámokkal nem bonthatóak meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ZalanIvan, 2014.09.18 09:16

@Saxon: Biztos, hogy nem politikus volt?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Saxon, 2014.09.17 21:28

mekkora tudatlan barom volt ez a tolvaj...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html