Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MVM Csoport cégeire vonatkozó keretmegállapodásról van szó, amely lehetőséget ad a munkahelyi szociális partnereknek bérmegállapodások megkötésére.

A megállapodásnak köszönhetően a március 31-ére, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium épülete elé tervezett tüntetés szükségtelenné vált, hiszen megoldódott a konfliktus - mondta Gál Rezső, az MVM TSZSZ elnöke az MTI-nek.

A megállapodásról az MVM igazgatósága várhatóan a héten dönt, az MVM TSZSZ tagszakszervezetei pedig március 30-ig hozzák meg döntésüket, ezután várhatóak a helyi szintű tárgyalások és a megállapodások megkötése.

A szövetség elnöke közölte: miután a menedzsment és a TSZSZ elnöke aláírja a bérmegállapodást, régi hagyománynak tekinthető, hogy mindezt az igazgatóság és az érdekképviselet tagszervezetei - akiknek a vezetőiből állt a szakszervezeti oldal tárgyalódelegációja - külön-külön megtárgyalják és elfogadják.

A bérfejlesztés belső arányait a helyi szociális partnereknek megállapodásban kell rögzíteniük, amit előzetesen az MVM Zrt. humán erőforrás igazgatójával kell jóváhagyatni.

Az MVM és a társaságcsoporti szakszervezeti szövetség által tavaly novemberben kötött szociális és jóléti célú megállapodásban foglaltak változatlanul érvényesek - hangsúlyozta a szakszervezeti szövetség.

Ugyanakkor a szakszervezet tudomásul vette, hogy a korábbi 7+5+5 százalékos munkáltatói ajánlathoz képest jelentős elmozdulás miatt nem fizetik ki a fejenként 50 ezer forintos eredményérdekeltségi ösztönzőt, amely az eredeti munkáltatói ajánlat része volt - közölte az érdekképviselet.