Elmaradhat az újabb áresés a kutakon

A mediterrán és más európai tőzsdei piaci folyamatok hatására összességében – a 27 százalékos áfával is növelten – benzin és a gázolaj ára várhatóan nem fog változni február 4-én, szerdán - közölte a GKI Energiakutató.
Napi.hu, 2015. január 31. szombat, 10:34
Fotó: Napi.hu

Reuters adatközlése alapján a január 26. és január 30. közötti héten a benzin ára a mediterrán piacon heti átlagban 0,5 százalékkal lett drágább, a gázolajnál 1,2  százalék volt az áremelkedés mértéke. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,3 százalékkal gyengült. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti változását figyelembe véve február 4-én, szerdán nem várható árváltoztatás - közölte a GKI Energiakutató Kft.

Így a benzin ára 333 forint/liter, a gázolaj ára a 343 Ft/liter körüli szinten marad.

Az elmúlt egy év során a benzin ára 18, a gázolaj ára 19 százalékkal csökkent.

Az időszaki (utolsó publikált) átlagos keresetek emelkedése miatt 24 százalékkal több benzint és 26 százalékkal több gázolajat lehet egy havi átlagos nettó keresetből tankolni, mint egy évvel ezelőtt.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2015.01.31 13:56

Gyengült,gyengül és tovább fog gyengülni a forint.Ezt és a külpiacokon elszenvedett veszteségét hozza rendbe most a MOL.Lényegesen tovább nem gyengül már az olaj.Beáll 45-50 dollár/hordó árra.Aztán majd valamikor,ami nem lesz soká kilőve mint a rakéta fog 120-130 dollár/hordó árra visszaemelkedni,ami már nálunk kb 480-500Ft-os benzint jelent majd.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RonaGyuri, 2015.01.31 11:20

Te Toncsi, azt miért nem vizslatod, hogy mikor az olajár tavaly juniustól gyorsulva csökkent, nálunk szeptemberig az üzemanyagár tempósan tovább emelkedett. Most, hogy leállt a csökkenés nálunk máris emelkedést csináltok! =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html