Elnököt választott a Magyar Telekom

A Magyar Telekomnál külön választották az elnöki és a vezérigazgatói tisztséget, az előbbit Kerstin Günther látja el, a cég vezérigazgatója továbbra is Christopher Mattheisen.
Diószegi József, 2013. április 24. szerda, 11:55
Fotó: Napi.hu

A Deutsche Telekom európai technológiai területének vezetője, Kerstin Günther lett a Magyar Telekom Nyrt. igazgatósági elnöke - erről döntött a társaság igazgatósága. A Telekom azt is közölte, hogy a változás nem érinti Christopher Mattheisen vezérigazgatói feladatkörét és igazgatósági tagságát. (Mattheisen eddig elnök-vezérigazgatóként vezette a céget)

Az igazgatóság döntésével a Magyar Telekomnál is különválik a vállalat irányításának és az Igazgatóság elnöki feladata, ami összhangban áll számos Deutsche Telekom Csoport tagvállalat gyakorlatával. A Magyar Telekom a transzparens vállalatirányítását továbbfejleszti azzal, hogy mostantól a vezérigazgató, illetve az igazgatóság elnökének eltérő feladatköre egymástól személyében is elkülönülten kerül ellátásra, annak köszönhetően, hogy az igazgatóság elnöke külső (non-executive) igazgatósági tag lett.

Kerstin Günther 1991-ben csatlakozott a Deutsche Telekom Csoporthoz, ahol több vezető pozíciót töltött be, és kiterjedt nemzetközi tapasztalatokat szerzett. Így többek között 1997-től 2001-ig a Magyar Telekomnál a szabályozói kapcsolatok, majd a nagykereskedelmi terület vezetője volt. Tavaly márciusától a Deutsche Telekomnál az európai technológiai terület vezetője, és 13 országban felelős a technológiai terület funkcionális menedzseléséért az európai irányítási területen belül.

A Magyar Telekom Igazgatóságának tagjait a 2013. április 12-én tartott éves rendes Közgyűlés választotta meg 2016. május 31-ig, illetve a 2015. üzleti évet lezáró közgyűlés napjáig szóló megbízatással.

HOZZÁSZÓLÁSOK