Elöntötte az ár a budapesti hoteleket

Váratlanul jó foglaltsági adatokat értek el a budapesti hotelek az elmúlt két hétben. A beinduló idegenforgalmi szezonra rásegített, hogy az árvíz és a Duna magas vízállása miatt egy sor szállodahajó nem tudta utasait továbbszállítani, ezért a vendégeket pesti négy- vagy ötcsillagos szállodákban helyezték el.
Szakonyi Péter, 2010. június 18. péntek, 08:20
Fotó:

Szakmai körökben elterjedt, hogy több Duna-parti hotel emiatt telt házzal üzemelt az elmúlt időben. Ezt az értesülést csak részben erősítették meg az érintettek: a Kempinski, a Le Meridien, a Marriott és a New York Boscolo hotelek ugyan közel telt házról adtak számot, de ebben része volt annak is, hogy beindult a konferenciaturizmus. Az Inter-Continentalban pedig mindössze 2 százalékos javulásról adtak hírt.

Összességében nem dobta meg a foglaltsági statisztikákat az úszó szállodák utasainak partra tétele - mondta el kérdésünkre Kovács István. A Magyar Szállodaszövetség főtitkára szerint június már főszezonnak számít, amikor normál, vagyis válságmentes időben amúgy is 70-80 százalékos kihasználtsággal működnek a budapesti hotelek.

A szövetség vezetője szerint ugyanakkor nagy gond, hogy a 17 ezer budapesti szoba árban és kihasználtságban is a mélypontot van. Egy közelmúltban megjelent felmérés szerint - amelyben 40 európai város hotelkínálatát hasonlították össze - a magyar főváros az utolsó helyen végzett mindkét szempont szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

cult, 2010.06.18 11:07

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html