Előzetes letartóztatásba került a Buda-Cash-alapító

A Fővárosi Főügyészség indítványának helyt adva a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája pénteken egy hónapra előzetes letartóztatásba helyzete a Buda-Cash Brókerház Zrt. egykori vezetőjét - közölte a főügyészség.
Napi.hu, 2015. október 2. péntek, 16:23
Fotó: Napi.hu

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a különösen jelentős kárt okozó csalás bűntettének személyre szóló megalapozott gyanújával kihallgatott egykori tulajdonost és vezető tisztségviselőt a szökés, elrejtőzés, továbbá a bizonyítás megnehezítésének veszélyére figyelemmel 2015. november 2. napjáig előzetes letartóztatásba helyezte - írta közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Ezzel a Buda-Cash ügyben a gyanúsítottak száma 11 főre emelkedett, akik közül 4 fő előzetes letartóztatásban, míg a többi gyanúsított szabadlábon védekezik.

A nyomozást - fokozott ügyészi felügyelet mellett - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda továbbra is nagy erővel folytatja - írták a közleményben.

A brókerház-alapító Pintér Zoltán kiterjedt üzleti érdekeltségekkel bír, rendszeres szereplője volt a korábbi években a Napi.hu A 100 leggazdagabb magyar című kiadványainak is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezusthaju, 2015.10.02 16:46

Leszámolás a nem barátokkal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html