Előzetesben ül, ingatlancéget vett a volt MNV-vezér

Többségi tulajdonrészt szerzett az amerikai gyökerű Re/Max ingatlanforgalmazó kft.-ben Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő előzetes letartóztatásban lévő volt vezérigazgatója - tudta meg a Napi.
Szakonyi Péter, 2010. szeptember 27. hétfő, 05:00
Fotó:

A Napi Gazdaság hétfői számának cikke


Tátrai Miklós résztulajdonába került a Re/Max ingatlanforgalmazó cég magyarországi hálózata. A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Tátrai, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezérigazgatója a Globex-ügyben elhíresült Vellai Györgyike fiától, Posta Balázstól (képünkön balra) vásárolta meg tulajdonrészét a Re/Max mögött álló Global Real Estate Franchise Hálózat Kft.-ben.


Az amerikai gyökerű ingatlanos cég magyar franchise-hálózata nincs a piacvezetők között, részesedése mindössze 3-5 százalék. A 2006-os induláskor - amelyről a Napi.hu elsőként számolt be - jóval ambiciózusabbak voltak a tervek: akkor öt éven belül dobogós hely megszerzése volt a cél, mintegy hetven partnerirodával.


Bár az adásvétel már tavaly decemberben megtörtént, a Re/Max átalakítása csak az elmúlt hetekben fejeződött be. A cégbírósági adatokból az is kiderül, hogy Tátrai tulajdonostársa változatlanul Kesthely Bence László (képünkön jobbra) maradt. A Napi értesülései szerint a vagyonkezelő volt vezérigazgatója többségi tulajdont szerzett, nem publikus áron.


A tulajdonosváltást és a cég gyökeres átalakítását megerősítette Bogár András, a cég igazgatója.  A korábban dinamikusan növekvő hálózat a válság következtében töredékére csökkent és jelenleg 25 tagból áll - tette hozzá.


Az új tulajdonos által kinevezett új menedzsment augusztus végére fejezte be a hálózat teljes átalakítását és a vezető testületek megújítását. A Re/Max ezt követően ismét terjeszkedni fog - mondta. Piaci részesedése terveik szerint jövőre már jelentősen emelkedhet. A cég tavalyi árbevétele 200 millió forint körül volt, ugyanennyit várnak idén is, ezt jó esetben pozitív nullszaldó mellett érhetik el.

HOZZÁSZÓLÁSOK