Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A két, egyaránt húszéves múlttal rendelkező Pénztár egyesülésével az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár piaci pozíciója tovább erősödött, vagyon alapján 14,9 milliárd forinttal piacvezető, 210 ezres taglétszámával a harmadik helyet foglalja el a hazai pénztári rangsorban.

A pénztár 1998-ban, Országos Közlekedési Egészségpénztár néven kezdte működését, 2003-ban vette fel az MKB nevet. 2005-ben az akkor tizenhétezer főt számláló MKB Egészségpénztárba beolvadt a mintegy tizennyolcezer fős Talizmán Egészségpénztár, így duplájára nőtt a tagok száma. Az akkor a középmezőnybe tartozó pénztár 2008-ban már az első három legnagyobb közé került, s 2016-ban a Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztárral történő egyesüléssel ismét jelentősen nőtt a tagok száma.

Pénztárunk a jogszabály általi lehetőségek keretein belül maximálisan kiszélesítette szolgáltatásai körét: bővítettük önsegélyező szolgáltatásokkal tevékenységünket, bevezettünk két speciális, egymásra épülő egészségbiztosítást, célunk az egészséget szolgáló és a szociális szolgáltatási csomagok teljes körű biztosítása - mondta Nagyiványiné Fodor Katalin a pénztár ügyvezető igazgatója.

Tavaly - először a pénztár életében - a tagdíjakon belül az egyéni befizetések aránya nagyobb volt a munkáltatói támogatásokénál: minden 100 forint tagdíjból 62 forintot a tagok fizettek be egyénileg.