Elszabadult egy mozdony a Ferencvárosban

Egy mozdony személyzet nélkül gurult ki szombaton a ferencvárosi pályaudvarról, majd egy úgynevezett földkúpnál sikerült megállítani - számol be az Indóház.hu.
Napi.hu, 2016. szeptember 17. szombat, 16:12
Fotó: Reuters

A közlekedési portál szerint nagy szerencse, hogy nem jött szembe a szerelvénnyel másik jármű. A mozdonyt vissza kell emelni a vágányra. A művelet nem lesz egyszerű. A mozdony visszaemeléséhez mindent szét kell szedni körülötte, valószínűleg a vágányt és a felsővezetéket is meg kell bontani, aztán tudják kiemelni a gépet. A szakemberek egyelőre tanakodnak, hogy a vasárnap délutáni diákforgalomig tudnak-e végezni a visszaépítéssel is - írta a portál.

A MÁV közleménye szerint Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonal Kőbánya-Kispest-Soroksár közötti szakaszán - várhatóan vasárnap délelőttig - pótlóbuszok szállítják az utasokat a belföldi vonatok helyett. Az átszállások miatt 10-40 perccel nőhet a menetidő a kelebiai vonalon. Szombat 11:15-től, Soroksártól a BKK 66-os buszain, valamint az M3-as metró Határ út és Kőbánya-Kispest közötti vonalszakaszán a vasúti bérleteket elfogadják a Köki és Soroksár közötti közlekedés újraindulásáig. A kelebiai vonal nemzetközi járatait kerülő útra, Cegléd-Kecskemét-Kiskunhalas felé irányítják.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK