Elszabadultak az indulatok a magyar munkahelyeken - itt a figyelmeztetés

Súlyos problémákkal kell szembenéznie a feldolgozóipari cégeknek. Tömegesen jelentek meg új, kvalifikálatlan munkavállalók a munkaerőpiacon, akik új problémákat hoztak magukkal: mindennapossá váltak a munkahelyi érdekkonfliktusok, a lopások, az agresszió. A helyzet felkészületlenül érte a vállalatokat, azonnali megoldásra van szükség - hívja fel a figyelmet a HR Evolution.
K. Kiss Gergely, 2018. március 13. kedd, 09:36
Fotó: Reuters

A munkaerőpiac földcsuszamlásszerű változáson megy át. Januárban történelmi csúcsra emelkedett a munkaerőhiány, a feldolgozóipari cégek 88 százaléka küzdött a problémával - míg egy évvel korábban 75 százalék volt ez az arány. A vállalatok már betanított dolgozót sem találnak.

Eközben a kormány a segély helyett munka elvére épülő foglalkoztatáspolitikájának hatására új munkavállalói csoport lépett a munkaerő-piacra. Az álláspiaci vákuum felszippantotta az újonnan érkező tömeget - azonban hamar kiderült, hogy az új belépők eddig nem látott nehézségeket hoztak magukkal - hívja fel a figyelmet Csikós-Nagy Katalin fluktuációkezelés szakértő, a HR-Evolution ügyvezetője.

Megoldás helyett feszültségforrás

Az új dolgozók nagy része képzetlen, nincs munkatapasztalata, nem ismeri az alapvető munkahelyi normákat. Sokuknál már a feladatok értelmezése is kihívást jelent, olyan alapvető készségek is hiányoznak, mint az olvasás vagy az írás. Ilyen munkavállalókra pedig nem lehet egy balesetveszélyes gép kezelését rábízni, vagyis csökken a vállalat produktivitása. Azonban ez csak az egyik probléma.

A munkához szükséges alapvető képességek hiánya mellett sokan bizonytalan családi háttérből érkeznek, hitelekkel küzdenek, instabil pszichés állapotban járnak be dolgozni. A lopások, az agresszió és a tettlegességig fajuló konfliktusok mára mindennapossá váltak egy-egy vállalat életében.

Kritikus munkahelyi hangulat

Fizikai dolgozókkal folytatott fókuszcsoportos beszélgetések alapján egyértelműen látszik, hogy a régóta egy adott vállalatnál dolgozók nehezen viselik az új, képzetlen munkaerő megjelenését. A kulturális normakülönbségek miatti feszültségek mellett erkölcsi és anyagi érdekkonfliktusok jelentkeznek - mondta a szakértő.

Ha például a teljesítményt csoportszinten jutalmazza a vállalat, akkor szinte borítékolható a konfliktus, akár tettlegességig fajuló viták kerekedhetnek abból, hogy az előírt számok megvalósulása érdekében a régi dolgozók többet dolgoznak, mint az újak. Folyamatosan gyengül a régi munkavállalók lojalitása - mert sokan úgy érzik, hogy "bárkit felvesznek, akinek két keze és két lába van" - ami végső soron a fluktuáció megugrásához vezet.

E helyzet kezelésére egyetlen vállalat sincs felkészülve. A változás hatalmas feszültséget okoz a vállalat vezetőinek és a hr-nek. Egy személyben kell munkáltatói, nevelői, pszichológusi és jogász szerepben fellépniük, az egyébként is bokros napi teendők mellett - hívja fel a figyelmet Csikós-Nagy.

Van ahol a hr-vezető a napi munkája mellett a mindennapossá vált lopások felderítését is végzi - nyomoz, jogi lépéseket tesz, konfliktusokat kezel. Közben a műszakvezetők arról panaszkodnak, hogy az új belépők kezelése messze meghaladja a vezetői képességeiket.

Azonnali megoldások kellenek

A gyártó vállalatoknak fel kell ismerni és mielőbb kezelni kell a problémát. Csikós-Nagy Katalin szerint a legfontosabb feladat a középvezetők képzése. Véleménye szerint a vezetői készségek célzott fejlesztésére, konfliktuskezelési, motivációs ismeretekre van szükség. Éreztetni kell velük, hogy nincsenek egyedül ebben a helyzetben, ezzel a felelősséggel, képzéssel, vezetői eszközökkel, tudással támogatjuk munkájukat.

Emellett fontos a beillesztési program újratervezése, tanácsolja Csikós-Nagy Katalin. Ennek első lépésként át kell adni a vállalati kultúrát, normáit és a feladatokhoz szükséges alapvető ismereteket - ne feltételezzük, hogy mindezt tudják. A kétirányú kommunikáció itt is nélkülözhetetlen. A munkavállalók nyelvén kell rákérdeznünk a benyomásaira, érzéseire és reagálnunk is kell rá.

Ha egy új dolgozó, minden szükséges támogatás ellenére sem képes elsajátítani a munkahelyi normákat és a legegyszerűbb feladatokat sem tudja ellátni, végül merni kell nemet mondani és meg kell válni tőle.

A beillesztési folyamatban kiemelt szerep jut a régi dolgozóknak, ugyanis ők azok, akik az új, képzetlen munkavállalók beillesztésében kulcsszerepet játszanak. Már csak ezért is roppant fontos a régi dolgozók - anyagi és erkölcsi - megbecsülése. Éreztetni kell a régi dolgozókkal, hogy kulcsfontosságúak a vállalat számára.

A szakértő szerint ugyanakkor előbb vagy utóbb elkerülhetetlenné válik, hogy a vállalatoknak felelősséget kell vállalni a hátrányos helyzetű munkavállalók felzárkóztatásában, képzési lehetőségeket kell biztosítani, valamint támogatást adni a magánéleti nehézségek megoldásában. Szerencsére egyre több a pozitív példa. Van olyan gyártó vállalat, ahol például a dolgozók hitelének rendezésében nyújtanak segítséget.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Józsi1111, 2018.09.08 20:30

" azonnali megoldásra van szükség "
és gondolom a HR Evolution lenne erre a megoldás.
A HR Evolution már felfigyelt a problémára.
Most már csak a vállalati vezetőknek kellene felfigyelniük ezekre a problémákra, meg persze a cégükre is. Sok sikert.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mandokilaci, 2018.03.16 09:42

@Tulipan19: Csak éppen a világ felpörgött !Ma csak szakmunkásokra van igény .Amíg régen maltert kevertek meg betont ezt már gyárból hordja mixer és daru emeli fel a kőművesnek.De már oylan technologikkal dolgozunk amik be fognak jutni Magyarországra és tőredék szakmunkás el tudja végezni a ma alklmazott technologiát.A mezőgazdaságból is ki fognak szorulni mivel drága a kézi szedés automatizálásra lesz csak eladható értékben .Lengyelország már automata kombájnokkal szedi a bogyós gyümölcsöt !De sok országban már kabin sincs a traktoron ,kombájnokon a farmer a lakásában programozza be és éjjel nappal dolgozik a gép nem kell rajta gubbasztani .https://www.youtube.com/watch?v=7WQjHaMpIYk&t=24s
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mandokilaci, 2018.03.16 09:30

Már évek óta írtam meg kell szüntetni a családi pótlékot ha nincs folyamatos munkahelye.Valamint 2 gyerek fölött se fizessenek többet ,persze ha szereti a gyereket szüljön .... saját zsebre !Én lényegében pont emiatt jöttem külföldre szeretem a munkámat de az építőipar már 20 éve " elcigányosodott " én akkor már ezzel találkoztam .A cigány erőszakos és nem ért semmihez én már előtte is sokat dolgoztam Németországban és ha szóltam jóindulattal nem jó, még meg is akartak verni !Itt most azonnal limitálni kellene a vállalkozók számát és szakmaisághoz kötni !tehát nincs szükség 100 000 építési vállalkozóra 2000 komoly cég " lefedné " a magyar építőipart .Holland technológiára kellene átállni és a vállalkozok egykettőre fizikai melósokként tudnák végezni a mostani káosz biorobotkánt " alkalmazott " cigányokat.Sokkal olcsóbban és gyorsabban lehetne épületeket építeni igy .Azoknak meg vaskézzel erőszakolva vagy szakmára tanítani, vagy elküldeni más országokba.Mehetnek Bulgáriába is dolgozni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

sulykaponka, 2018.03.16 09:10

érdekes, hogy a cikk írója egyszer sem használja a cigány vagy roma szavakat, pedig - feltételezem - többségükben ők alkotják azt a csoportot, akiről a cikk szól. kérdésem, hogy miért nem szabad cigányozni, ha migránsozni lehet? nem jogi szempontból, hanem erkölcsileg. más szavakkal, ha a cigányozás bűn, a migránsozás miért nem az?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tulipan19, 2018.03.16 06:14

@krix5: "Az ükapjukat se " kitétel nem egészen igaz. Éppenséggel az idősebb romák között sokaknak van nyugdija, mert a rendszerváltásig volt munkájuk ugye kötelezően. Rendszerint több műszakos, fizikai munka egyébként. Bánya, takarítás. A későbbi generációkkal van baj, mert azóta nem volt fontos senkinek, hogy mi van velük.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html