Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vádirat szerint egy 50 éves férfi rendelkezési jogosultsággal bírt egy magyar cég bankszámlái felett. Egy görögországi székhellyel rendelkező gazdasági társaság 2015-ben sportruházat és sportfelszerelés kereskedelmével foglalkozott.

A görög gazdasági társaság egyik beszállítója egy indiai cég volt. A görög cég 2015 januárjában egy ismeretlen személytől egy, az indiai partner e-mail címétől csupán egy karakterben eltérő e-mail címről olyan megtévesztő üzenetet kapott, amely szerint az a további utalásokat a Magyarországon vezetett bankszámlára kérik teljesíteni.

A megtévesztés hatására a görög cég közel 30 ezer USD összeget utalt át a magyar cég bankszámlájára, amelyből a vádlott 7,6 millió forintot felvett. A vádlott az általa felvett összeggel ismeretlen módon rendelkezett - írta közleményében a Fővárosi Főügyészség

A főügyészség a férfival szemben pénzmosás bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken. A törvény ezt a bűncselekményt alapesetben egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

Vezetői vagy üzleti e-mail címmel elkövetett csalás az, ha egy cég pénzügyi ügyintézőjét valamilyen trükk alkalmazásával hamis számla kifizetésére vagy a cég számlájáról történő pénzátutalásra veszik rá - írta a rendőrség a pénzmosási trükkre felhívó dokumentumában.