Eltűnik a WestEndből egy nagy divatmárka

Július 14-ig még megtalálható Marks & Spencer-bolt a budapesti plázában, ám utána a Hervis érkezik átmeneti hasznosításra – nyilatkozta a Világgazdaságnak a WestEnd Ingatlanhasznosító Kft. a kivonulása kapcsán.
K. Kiss Gergely, 2017. július 5. szerda, 10:15
Fotó: Reuters

A magyar piacról távozó brit ruházati cég a Mammutban lévő egységét múlt vasárnap zárta be, a WestEnden kívül még a Duna Plazában van jelen. A WestEnd szerint egy ekkora brand pótlása azoknak lehet gond, akik több bevásárlóközpontot üzemeltetnek, náluk magas a látogatószám és a bérlői forgalom, sokan várnak arra, hogy üzletet nyithassanak.

A Hervis csak átmeneti megoldás, amit a cég nem részletezett, a végső koncepcióról még tárgyalnak.

A Marks & Spencer 2016-ban egy átalakítási tervet tette közzé, azt követően, hogy a ruházati és élelmiszer-eladások jelentősen estek. A vállalat adózás előtti profitja 88 százalékkal 25 millió fontra zuhant a tavaly szeptemberrel záruló fél évben - írtuk meg korábban. Emiatt a nemzetközi piacokon 53 üzletet bezárását jelentették be. Magyarországról, Belgiumból, Észtországból, Litvániából, Lengyelországból, Hollandiából, Romániából és Szlovákiából végleg kivonul az üzletlánc - írja a napilap.

HOZZÁSZÓLÁSOK