Eltűnik nyolc magyar pénzintézet neve

Folytatódik a takarékszövetkezeti szektor konszolidációja: a napokban újabb nyolc pénzintézet jelentette be a beolvadással való megszüntetését. Év végéig ötvenkét takarékszövetkezet szándékozik egyesülni - írja a zoom.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 1. kedd, 12:50
Fotó: Napi.hu

A cégiratok szerint idén november 30-áig a A Korona Takarékszövetkezetbe olvad öt másik pénzintézet: így eltűnik a 5,4 milliárdos mérlegfőösszegű Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet, a 7,7 milliárdos Boldva és Vidéke, a 6,6 milliárdos Bükkalja Takarékszövetkezet, a 14,7 milliárdos Sajóvölgye, valamint a 16,2 milliárdos Azúr Takarék neve. A jogutód a már egyesülés előtt is 38,4 milliárd forintos mérlegfőösszeggel rendelkező miskolci székhelyű Korona Takarék lesz, és ez az egyesülés után 89 milliárd forintra hízik - olvasható a portálon.

A Pilisvörösvár és Vidéke, valamint a Dunakanyar Takarékszövetkezetek tulajdonosai is a beolvadás mellett döntöttek: a most megjelent hirdetmény szerint a két kisbank a B3 Takarékba olvad várhatóan október végén. A Pilisvörösvár és Vidéke 19,5 milliárdos, a Dunakanyar 11,5 milliárd forint mérlegfőösszeggel bír. A két kisbankot befogadó B3 Takarék mérlegfőösszege 101 milliárdról a tranzakció után 131,99 milliárd forintra emelkedik. A B3 Takarék több a hírekben számos esetben Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégek hitelezőjeként bukkant fel.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK