A szerdán megjelent Közbeszerzési Értesítőben a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. a budapesti M3 metróvonal rekonstrukciójára - a  biztosító berendezés és automata vonatvezérlő rendszer (AVR) felújítására, valamint a vasúti távközlési és központi diszpécser rendszerek korszerűsítésére - kiírt nyílt közbeszerzést visszavonta. Az indoklás nem érdemi, mindössze a közbeszerzési törvénynek arra a passzusára hivatkozik, amely szerint az ajánlatkérő az eljárást megindító felhívást - nyílt eljárás esetén - az ajánlattételi határidő lejártáig visszavonhatja.

Szintén a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg a Közbeszerzési Döntőbizottság (kdb) végzése, amely érdemi vizsgálat nélkül megszünteti ebben az ügyben a szombathelyi székhelyű Swietelsky Vasútautomatika Kft. jogorvoslati kérelmét.

A Swietelsky - egyebek mellett - azt kifogásolta, hogy a BKV jogszerűtlenül határozta meg a közbeszerzési felhívásban az ajánlattevőtől elvárt személyi feltételeket és a felelősségbiztosítás igazolásának a módját is.

A kdb megállapította, hogy az ajánlatkérő a beadási határidőt négyszer is meghosszabbította, az utolsó dátum szeptember 19. Miután a BKV ez utóbbi határidőn belül vonta vissza a tendert, azt jogszerűen tett. Így nincs folyamatban közbeszerzési eljárás, tehát a Swietelsky nem kérhet jogorvoslatot. Viszont részére visszajár a 37,5 millió forint igazgatási szolgáltatási díj.