Elvesztett egy Michelin-csillagot Budapest

Megjelent a 2017-es Michelin-kalauz, amely szerint Budapesten már csak 4 Michelin-csillagos étterem van - írja a 444.hu.
Szász Péter, 2017. március 6. hétfő, 21:34
Fotó: Napi.hu

Az új lista szerin Michelin-csillagos étterem

  • a Borkonyha,
  • a Costes,
  • a Costes Downtown
  • és az Onyx.

A Tantitól elvették a csillagot - írja a 444.hu a Világevő híre alapján.

A Michelin-kalauz csillagokkal értékeli az igazán jónak tartott éttermeket. A három csillag a csúcs, az azt jelenti, hogy egy külföldi utazást is megéri az adott étterem köré szervezni. Máshogy nem is nagyon menne a dolog, a világ legjobb éttermeiben gyakran fél évre előre sem kapni asztalt, az ilyesmiért lelkesedő emberek addigra szervezik a nyaralásukat, amikorra sikerül helyet foglalniuk.

Az első magyar Michelin-csillagot a Costes kapta 2010-ben, a másodikat egy évvel később az Onyx. Ezután 2014-ben a Borkonyha, 2015-ben a Tanti és 2016-ban a Costes Downtown is kapott  egy-egy csillagot kapott.

Idén Bib Gourmand elismerést kapott:

  • a Petrus,
  • a Fricska
  • és a LaciKonyha.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2017.03.06 22:27

Egyikben sem jártam még, de ezek után kötelező lesz őket kipróbálni. Egy jó húslevest, túrós csuszát, káposztás tésztát már sehol sem lehet kapni. Arról nem is beszélve, hogy a káposztás béles, és a szilvalekvárral töltött bukta mindenhonnan eltűnt, az igazi szilvalekvárral egyetemben. A finom paradicsomos töltött káposztát hidegen, görögdinnyével már meg sem említem. A nagymamám kellene ezekbe a magyar éttermekbe, azt hiszem, hogy még a kínaiak sem ettek soha olyan rizst, amilyet ő tudott csinálni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html