Emberi mulasztás okozhatta a fűzfői robbanást és tüzet

A Fűzfői Ipari Centrum Kft. ügyvezetője szerint "vélhetően emberi mulasztás miatt" keletkezett tűz és történt robbanás pénteken a balatonfűzfői üzemükben. Veszélyes anyag tárolására szolgáló tartálynál keletkezett a tűz.
MTI, 2017. január 1. vasárnap, 14:48
Fotó: Napi.hu

A hatóságoknak és a cég munkatársainak köszönhetően a rendkívüli eseményt rövid időn belül lokalizálták és elhárították. A helyszínről egy dolgozót kivizsgálásra kórházba szállítottak, az anyagi kár nem jelentős, és környezeti károsodás sem történt - közölte Kukoda Norbert, a vízkezeléssel kapcsolatos termékeket gyártó cég ügyvezetője.

A cég baleset által nem érintett üzemterületein a gyártási tevékenység zavartalanul folyik, a történteket a hatósági eljárással párhuzamosan belső ellenőrzés keretében is vizsgálják.

Péntek délután egy veszélyes anyag tárolására szolgáló tartálynál keletkezett tűz Balatonfűzfőn, egy fűzfőgyártelepi cégnél. A lángok körülbelül 70 négyzetméteren csaptak fel, az oltáson fűzfőgyártelepi, pétfürdői, veszprémi, székesfehérvári és siófoki tűzoltók dolgoztak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A tüzet több mint húsz tűzoltó fékezte meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK