Részlegesen hatályon kívül helyezte az EMFESZ (Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft.) eladását a Fővárosi Táblabíróság. A keddi döntést azzal indokolta a bíró, hogy Góczi István ügyvezető igazgatónak nem volt felhatalmazása a cég eladására, jóllehet bizonyos döntésekben teljhatalma volt. Ugyanakkor a bíróság nem állította vissza a korábbi tulajdonos jogviszonyát, a régi tulajdonos újbóli bejegyzését visszautalta a cégbírósághoz.

A budapesti per tárgya az EMFESZ Kft. 2009-es eladása volt, ekkor a magyar bejegyzésű cég a Mabofi Holdingstól a svájci bejegyzésű RosGas AG-hoz került. A Mabofi azt állítja, hogy erre nem adott felhatalmazást Góczi István ügyvezetőnek, aki viszont azzal érvelt, hogy egyrészt volt felhatalmazása, másrészt a cég működése megkívánta a tulajdonoscserét.

A végbement tulajdoni változás több bíróságon átment, vagyis az ítélőtábla döntése után újra az alapoknál kell kezdeni az ügyet, hacsak a magyar bíróságok nem mondják ki, hogy a teljes tulajdonosi cserében a moszkvai kereskedelmi kamara választott bírósága az illetékes. A testületnél korábban a RosGas kezdett eljárást a budapesti pertárggyal megegyező kérdésben, és a moszkvaiak kimondták, hogy ők az illetékesek az ügyben. Moszkvában december 5-én lesz a következő tárgyalás.