Index: Mészáros Lőrinc beszáll a Tigázba is

Hivatalosan ugyan még nem erősítették meg, de mégis szinte biztosnak tűnik, hogy Mészáros Lőrinc és a MET Holding a jövőben közösen fogják a Tigáz Zrt-t birtokolni és működtetni - értesült energiapiaci forrásokból az Index.
Szepesi Anita, 2019. július 9. kedd, 21:48
Fotó: MTI Fotó

Alig fél nappal azután, hogy bejelentették a T-Systems tranzakciót, máris küszöbön áll egy újabb fontos bejelentés. Ebben a MET-csoport és Mészáros Lőrinc valamelyik érdekeltsége fogja közölni, hogy a jövőben a két birodalom együtt kívánja birtokolni és működtetni a Tigáz Zrt-t, Magyarország legnagyobb gázelosztóját - írja a portál. Az értesülésülést hivatalosan még senki nem erősítette meg.

A Tigáz tavaly júniusban került a svájci székhelyű MET csoport tulajdonába, a korábbi tulajdonos ENI-től a részvények csaknem 99 százalékát megvéve. Az Index szerint egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen formációban fogja a két erőcsoport a jövőben a Tigázt működtetni, ma még hivatalosan a MET a közel 99 százalékos nagytulajdonos, vagyis a cikk szerint valamiképpen Mészáros Lőrincék fognak bevásárolni.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

neen, 2019.07.15 21:29

"Kedves Mészáros Lőrinc!" Tud még ma nyugodtan aludni???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html