Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A GVH korábbi közleménye szerint az EP Hungary egy Csehországban bejegyzett projekttársaság, amely közvetetten a Energeticky a Prumyslovy Holding, a.s kizárólagos irányítása alatt áll.

Az Energeticky a Prumyslovy Holding, a.s egy közép-európai, energiaszektorban érdekelt vállaltcsoport, amely elsősorban Csehországban, Szlovákiában, Németországban és Lengyelországban tevékenykedik, a szénbányászat, villamosenergia- és távhőtermelés, a villamosenergia- és földgázkereskedelem - valamint ezek végfelhasználók részére történő szolgáltatása - illetve a földgázipar területén.

Az adásvételi szerződés június 30-án született, ekkor vásárolta meg az EP HUNGARY a francia EDF cégtől a részvények 95,5 százalékát.

Az EP Energy tulajdonosa Daniel Kretinsky cseh multimilliomos, továbbá Patrik Tkác és a J&T pénzügyi csoport.

A Budapesti Erőmű Zrt. biztosítja a magyar főváros távhőellátásának 60 százalékát. A társasághoz tartozó kelenföldi, újpesti, kispesti erőművek ugyanakkor a magyar áramtermelés 3 százalékát állítják elő.

Az EP Energy Csehország legnagyobb hőtermelője, ugyanakkor a villanyáram-termelésben a Cseh Energetikai Művek (CEZ) után a második helyen van. A cseh piac mellett eddig Szlovákiában és Németországban volt aktív a cég. Az EP Energy kezeli az Energeticky a prumyslovy holding (EPH) energetikai tevékenységének jelentős részét.

Az EPH keretein belül jelenleg mintegy negyven cseh, szlovák, német és lengyel energetikai cég működik.