Ennek nagyon nem fog örülni a Penny Market és a Spar

Az egyik VIII. kerületi Penny-egység szájába épít boltot a Lidl, amely a Batthyány téri Sparnak is versenytársat állít.
Csernátony Csaba, 2016. szeptember 19. hétfő, 16:51
Fotó: Napi.hu

A Lidl két újabb üzlet megnyitását tervezi. Az egyik a Penny Market Józsefvárosban lévő Hős utcai boltjának szomszédja lesz, a másik pedig a Batthyány téri Spar közelében nyílhat meg - írja a Mindenár.hu élelmiszerár-összehasonlító oldal. A Lidl Magyarország megerősítette a lap információját, amely szerint a Hős utca, Százados út és a Hungária körút által határolt területen folyó építkezés keretében egy Lidl-egység épül. Az ottani Penny Market közvetlen közelében. A Mindenár.hu szerint az új Lidl-üzlet várhatóan szeptember végére lesz szerkezetkész, így akár még az idén átadhatják a boltot.

A lap beszámol a budai Csalogány utcába tervezett Lidlről is, amelyről májusban a Népszabadság és az Index is írt. A portál szerint úgy fest, sínre kerülhet ez a Lidl-egység. Erre utal legalábbis a második kerületi önkormányzat júniusi közgyűléséről szóló beszámoló.

Láng Zsolt, a kerület polgármestere a június 3-i közgyűlésen ugyanis azt mondta, hogy az érintett a területen lakások és irodák épülnek, valamint egy szupermarket, amelynek létesítését a II. kerület nem tartotta szerencsésnek. "Az építkezést nem lehet megtiltani, mivel ott mindig is építési telek volt, az ügyet kezelő Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal azonban felmentést adott a plázastop alól. Tudomásunk szerint az OTP lakóházat tervez oda, az épület aljában pedig egy Lidl áruház nyílna" - mondta Láng Zsolt.

Van aki terjeszkedik, van, aki nem

A Lidl az előbbiek mellett Újbudán, a Fehérvári út és a Galambóc utca sarkán is lesz egysége, ha megkapja hozzá az engedélyeket. A többi boltlánc közül az Aldi, a Penny és a Spar is terjeszkedik. A jelenleg több mint 110 bolttal rendelkező Aldi az év hátrelévő időszakában 7 üzletet nyit várhatóan, a következő két évben pedig összesen 20-25 új Aldi bolt nyílhat. A Penny Market augusztus végén adta át legújabb üzletét a XIII. kerületi Véső utcában, összesen pedig körülbelül 200 boltja van országszerte.

A Spar pedig pár napja adta át legújabb üzletét, amely a szombathelyi Savaria Plazában kapott helyet. A Sparnak így 343 szupermarkete és 32 hipermarkete van, emellett franchise rendszerben további 108 üzletet működtet partnereivel.

Vannak bezárások is

Miközben a boltláncok többsége terjeszkedik, a CBA egyik vidéki partnerénél komoly problémák adódtak. A Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként 1300 embert alkalmaz. A cég a CBA franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltet a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta, üzleteiben pedig hetek óta súlyos áruhiány alakult ki. A CBA a múlt héten közölte: többfordulós sikertelen egyeztetés után a CBA Kereskedelmi Kft. kezdeményezte a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel kötött franchise szerződés felmondását és intézkedett a taghálózatból történő kizárásáról.

Időközben az egyik Tesco is feladta. A XVI. kerületi Pesti úton lévő Tesco Expressz teljesítményét a cég felülvizsgálta, ezt követően döntött a bezárásról. Az érintett Tesco szeptember 24-én zár be végleg, az ott dolgozó hat alkalmazottnak munkát ajánlott a társaság. Négyen elfogadták az ajánlatot, ketten azonban távoztak a cégtől. (Erről itt írtunk részletesen.)

Ha tetszett a cikk, a Bukszát szeretheti a Facebookon is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

obsitos0, 2016.09.20 16:10

@tepsi: A verseny jó dolog, de a Szentendrei SPAR-ban már megint NINCS REND !!!
A tojások kirakva egy asztalra, előttük 6 féle ártábla, elvettünk 2 dobozzal a 359.- FT felirat mögül, itthon vettük észre, hogy 499.- Ft-ot fizettünk, dobozonként !!!
A tasakos levesekből volt 4 db, 3-at blokkolt a figyelmes pénztáros; viszont a 40 %-os leértékelésű Pulyka-érmékből 3 csg-ból 2-ért TELJES árat fizettünk, mert nem az eredeti vonalkódra van ragasztva az új címke, hanem másik oldalra, így "véletlenül" az eredeti árakat vette be a gép !!!!!!!
Rohadjanak meg !!!
Nem megyek vissza reklamálni, mert 1200-Ft-ba kerül egy forduló, a Szigeten lakunk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2016.09.19 23:00

@tepsi: Persze ezek a saját véleményeim és én a boltok közti piac versenyben hiszek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2016.09.19 22:58

A Spar a legdrágább, A LIDL már olcsóbb egy fokkal és az összes versenytárshoz képest a péksüti ár/minőség aránya náluk a legjobb. továbbá árulnak ruhát+műszaki cikkeket így érdekesebb a vásárlás. A legolcsóbb a PENNY, szinte minden élelmiszer tekintetében. A CBA-ban viszont annak ellenére hogy ott minden drága, van húspult és sajtpult, így ezeket ott olcsóbban lehet venni mint a többi boltban ahol csak előre csomagolt dolgok vannak. A TESCO régen nagyon jó volt, de mára néhány akciós műszaki cikk kivételével minden drága és az árához képest még rossz minőségű is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2016.09.19 22:18

Tapasztalataim szerint a Lidl a Sparnál olcsóbb, annak komoly konkurenciát jelenthet. A Pennyvel kb. azonosak az árai, utóbbival szemben az az előnye, hogy nagyobb a választéka.

Azon nem csodálkozom, hogy a CBA gondokkal küszködik: drága és néha az áru minősége sem az igazi.

A Tesco Expressz bezárása nem nagy ügy: ha összesen hat alkalmazottja volt, nagyon kicsi üzletről van szó. Bizonyára rossz helyen van, ezért nincs forgalma.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

babmami, 2016.09.19 18:00

Remélem ez egy egészséges versenyt jelent majd árban, olcsóbb árakkal a vevők javára. A piacokon is az jól menő aki kicsit olcsóbban kínálja a portékáját a többinél.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html