A Lidl két újabb üzlet megnyitását tervezi. Az egyik a Penny Market Józsefvárosban lévő Hős utcai boltjának szomszédja lesz, a másik pedig a Batthyány téri Spar közelében nyílhat meg - írja a Mindenár.hu élelmiszerár-összehasonlító oldal. A Lidl Magyarország megerősítette a lap információját, amely szerint a Hős utca, Százados út és a Hungária körút által határolt területen folyó építkezés keretében egy Lidl-egység épül. Az ottani Penny Market közvetlen közelében. A Mindenár.hu szerint az új Lidl-üzlet várhatóan szeptember végére lesz szerkezetkész, így akár még az idén átadhatják a boltot.

A lap beszámol a budai Csalogány utcába tervezett Lidlről is, amelyről májusban a Népszabadság és az Index is írt. A portál szerint úgy fest, sínre kerülhet ez a Lidl-egység. Erre utal legalábbis a második kerületi önkormányzat júniusi közgyűléséről szóló beszámoló.

Láng Zsolt, a kerület polgármestere a június 3-i közgyűlésen ugyanis azt mondta, hogy az érintett a területen lakások és irodák épülnek, valamint egy szupermarket, amelynek létesítését a II. kerület nem tartotta szerencsésnek. "Az építkezést nem lehet megtiltani, mivel ott mindig is építési telek volt, az ügyet kezelő Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal azonban felmentést adott a plázastop alól. Tudomásunk szerint az OTP lakóházat tervez oda, az épület aljában pedig egy Lidl áruház nyílna" - mondta Láng Zsolt.

Van aki terjeszkedik, van, aki nem

A Lidl az előbbiek mellett Újbudán, a Fehérvári út és a Galambóc utca sarkán is lesz egysége, ha megkapja hozzá az engedélyeket. A többi boltlánc közül az Aldi, a Penny és a Spar is terjeszkedik. A jelenleg több mint 110 bolttal rendelkező Aldi az év hátrelévő időszakában 7 üzletet nyit várhatóan, a következő két évben pedig összesen 20-25 új Aldi bolt nyílhat. A Penny Market augusztus végén adta át legújabb üzletét a XIII. kerületi Véső utcában, összesen pedig körülbelül 200 boltja van országszerte.

A Spar pedig pár napja adta át legújabb üzletét, amely a szombathelyi Savaria Plazában kapott helyet. A Sparnak így 343 szupermarkete és 32 hipermarkete van, emellett franchise rendszerben további 108 üzletet működtet partnereivel.

Vannak bezárások is

Miközben a boltláncok többsége terjeszkedik, a CBA egyik vidéki partnerénél komoly problémák adódtak. A Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként 1300 embert alkalmaz. A cég a CBA franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltet a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta, üzleteiben pedig hetek óta súlyos áruhiány alakult ki. A CBA a múlt héten közölte: többfordulós sikertelen egyeztetés után a CBA Kereskedelmi Kft. kezdeményezte a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel kötött franchise szerződés felmondását és intézkedett a taghálózatból történő kizárásáról.

Időközben az egyik Tesco is feladta. A XVI. kerületi Pesti úton lévő Tesco Expressz teljesítményét a cég felülvizsgálta, ezt követően döntött a bezárásról. Az érintett Tesco szeptember 24-én zár be végleg, az ott dolgozó hat alkalmazottnak munkát ajánlott a társaság. Négyen elfogadták az ajánlatot, ketten azonban távoztak a cégtől. (Erről itt írtunk részletesen.)

Ha tetszett a cikk, a Bukszát szeretheti a Facebookon is.