Ennyi pénz kezelnek a brókercégek

A múlt év végén bő 1950 milliárd forintnyi idegen tulajdonú értékpapír-állományt kezeltek a független részvénytársaságként működő brókercégek Magyarországon, amely 17,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit - ismerteti szerdai cikkében a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.
MTI-Eco, 2015. március 11. szerda, 08:25
Fotó: Napi.hu

A Buda-Cash, a Hungária Értékpapír és a Quaestor nélkül 22 szereplős piacon egy társaság, az Erste Befektetési Zrt. rendelkezik közvetlen banki háttérrel, a többi teljesen független szereplő. A piac meglehetősen koncentrált, az Erste leányvállaltán kívül három-négy nagyobb cég bír jelentős részesedéssel, köztük a Concorde és az Equilor a legnagyobb.

Az önálló brókercégek részesedése ugyanakkor viszonylagosan nagy számuk ellenére nem meghatározó a magyarországi értékpapír-piacon. Az MNB adatai szerint ugyanis januárban az idegen tulajdonban lévő értékpapírok állománya 25 400 milliárd forintot ért el, amely alapján az önálló brókercégek részesedése 7,47 százalék.

A befektetési vállalkozások szektora tavaly 5,658 milliárd forint adózott eredményt produkált, amely gyakorlatilag megegyezik az egy évvel korábbival - írja az újság.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nemhiszem, 2015.03.11 16:34

@unnortodox: tegye akinek két anyja van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unnortodox, 2015.03.11 16:04

..ezt pénzt át kell tenni magyar állampapírba ,még nem késő ,hajrá emberek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html