BUX

Ennyi volt: már nem Simicska a Hír TV elnöke

Az Mno.hu-n megjelent keddi közlemény szerint a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. kedden a társaságban fennálló üzletrészének döntő hányadát a Megapolis Media Zrt., valamint a Pro-Ráta Holding Zrt. részére értékesítette - számol be az Index.

Napi.hu, 2015. február 17. kedd, 13:23

Simicska Lajos lemondott a HírTV Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságáról, az ő részvényeit a már emlegetett Megapolis Media Zrt. vásárolta meg. A HírTV Zrt. új igazgatósági tagja és elnöke Fonyó Károly lett, a helyettese pedig a korábbi vezető szerkesztő, Tarr Péter.

Simicska ugyancsak a Megapolis Media Zrt.-nek és a Pro-Ráta Holding Zrt.-nek adott el 25-25 százalékot a 75 százalékos Lánchíd Rádióban birtokolt iüzletrészéből, szóval még fenntartott magának egy 25 százalékos üzletrészt.

A Céginfo.hu adatai szerint a Megapolis Media Zrt. egyedüli részvényese Fonyó Károly, e cég tulajdonában lévő MTG Metro Gratis Kft.-je adja ki az ingyenes Metropol napilapot.

A Pro-Ráta vezérigazgatója - Simicska Lajoshoz köthető több cégben is vezető pozíciót betöltő, és több társaságban tulajdonos - Tóth Marianna. A Pro-Rátát 2013-ban alapították vagyonkezelésre, rácalmási székhellyel.