Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tájékoztatás szerint Magyarországon mintegy 633 ezer önálló balesetbiztosítási szerződést tartottak nyilván 2015-ben, ami csaknem 17 milliárd forint állománydíjat jelent. A biztosítottsági szintet tovább növeli az az egymillió szerződés, amelyet lakás-, gépjármű és egyéb biztosítások kiegészítő elemeként kötnek az emberek. Az Union becslése szerint a szerződések átfedései miatt összességében a lakosság alig 11 százalékát védi valamilyen balesetbiztosítás.

A biztosítótársaság felmérése szerint a balesetbiztosítások csaknem felét, 49 százalékát a 36-50 év közötti korosztály köti, akik a kártérítésekből ugyanilyen arányban részesülnek. A legaktívabb, 19-25 éves korosztályból viszont tízből csak egy kötött biztosítást, miközben a kárkifizetések 16 százaléka jutott a korcsoportra, ami a kötési arány másfélszerese.

A június végén induló nyári fesztiválszezonnal kapcsolatban a biztosító pozitív változásnak nevezte, hogy a szervezők csoportos balesetbiztosítást kötnek, így a belépőjegyet váltók automatikusan kapnak fedezetet. Ugyanakkor felhívták a figyelmet, hogy bármilyen balesetbiztosítást kötöttek a rendezők, vagy fesztiválozók, az alkoholos befolyásoltság, illetve a gondatlanság kizáró tényező a kártérítésnél.