Ennyit keresnek az új köztévés vezetők

A közmédiumok (az MTV, a Duna Televízió , a Magyar Rádió és az MTI) új vezérigazgatói bruttó 1,7 millió forint fizetést kapnak, a korábbi vezetők bére 2 millió forint felett volt ugyan, de az új adószabályok miatt a nettóban annyival kevesebb nem lesz a borítékukban.
Diószegi József, 2010. november 19. péntek, 11:53
Fotó:

A közmédiumok (az MTV, a Duna Televízió , a Magyar Rádió és az MTI) csütörtökön
megválasztott vezérigazgatói bruttó 1,7 millió forint fizetést kapnak - közölte az intézmények működéséért felelős Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumi elnöke, Balogh László a mai tájékoztatóján. A vezető szerint bérük jelentősen elmarad az intézmények korábbi elnökeinek bérétől, lapunk számításai szerint azonban az új szja-szabályok mellett a nettó fizetésük nem csökkenhet lényegesen, ez attól is függ, hány gyermekük van. A Napi Gazdaság érdeklődésére Balogh kiemelte, hogy jövedelmük mérséklőik, hisz a béren kívül csak mobiltelefon és autó használati jogosultságuk van, mást nem kapnak.

Lehetőség van arra, hogy 25 százalékos prémiumot kapjanak a vezérigazgatók. A kuratórium tegnap meg is kötötte a szerződést a vezérigazgatókkal, ezeket a dokumentumokat a kuratórium honlapján nyilvánosságra is hozzák. A szerződések
egyébként határozatlan időre szólnak. Balogh azt várja az intézményektől, hogy azok
magas színvonalon, hatékonyan működjenek, s ne versenytársai, hanem egymás segítői s egyben méltó ellenfelei legyenek a közszolgálati kereskedelmi tévéknek, rádióknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK