Ennyit lehet most keresni a vendéglátásban

A nők a vendéglátásban is sokkal kevesebbet keresnek, mint férfi kollégáik. Egy friss felmérés szerint a vendéglátásban dolgozók felének havi nettó jövedelme meghaladja a 300 ezer forintot.
Domokos Erika, 2019. március 25. hétfő, 13:52
Fotó: Pixabay

A vendéglátásban dolgozók felének a nettó jövedelme meghaladja a havi 300 ezer forintot, 12 százalékuk pedig 500 ezer forintnál is többet keres. A válaszadók 24 százaléka nyilatkozott úgy, hogy 200 ezernél kevesebbet keres havonta - derül ki az Eventrend Global, a hazai vendéglátásban és rendezvényszervezésben működő cégcsoport megrendelésére készült felmérésből.

A legjobban a séfek keresnek, átlagjövedelmük eléri a havi nettó 360 ezer forintot.

A kutatás megállapítása szerint a magyarországi vendéglátóhelyek döntő többségének növekszik a forgalma, jól prosperálnak. A fizetéssel többségében elégedettek a dolgozók, a legnagyobb munkavállalói elégedetlenség a béren kívüli juttatásokkal van.

Eventrend

A férfiak átlagosan 30 százalékkal keresnek többet, mint a nők a vendéglátásban, és jelentős különbség van a vidéken dolgozók és a budapestiek jövedelemátlagai között is.

Eventrend

A dolgozók legalább 30 százalékos többletjövedelemért váltanának munkahelyet, ha elégedettek a jelenlegi munkáltatójukkal. A férfiak esetében 111 ezer forint az igényelt plusz jövedelem átlaga, a nők viszont átlagosan 90 ezer forintért csábíthatók át a jelenlegi munkahelyükről egy új vendéglátóhelyre - áll a cég közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK