Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 2020-as évben tanúi lehettünk annak, hogy milyen erőt képviselnek a nők vezetőként a Covid-19 válság idején. Női vezetők innovatív megközelítéseket mutattak fel mind helyi, mind országos szinten. A frontvonalban jelenleg is folyamatosan dolgoznak nők azon, hogy a lehető legkisebbre korlátozzák a koronavírus-járvány hatásait, miközben a járvány leküzdésén dolgozó kutatócsoportok többségének élén is nők állnak.

Azonban minden erőfeszítés és vezető szerep ellenére a járvány hosszabb távú hatásai nehézségek elé állítják a társdalom női tagjait. Sokuk szakmai és személyes életét borította fel a pandémiás helyzet, és ez gyakran pénzügyi kiszolgáltatottsággal is jár, mivel sokakat egyből elbocsátottak, míg mások kénytelenek nap mint nap nehéz döntéseket hozni vagy akár fizetés nélküli munkát vállalni.

Többek között ezekről a témákról, a járvány miatti kihívásokról, munkájukról beszélgetnek az Európai Parlament online sajtószemináriumán Karikó Katalinnal a BioNTech RNA Pharmaceuticals első alelnökével, az mRNS-technológia kutatójával, Maria Rosaria Capobianchival, a Lazzaro Spallanzani Virológiai Laboratorium vezetőjével, valamint Susana Solís Pérez (Renew, ES) EP-képviselővel, a nemek közötti egyenlőség előmozdítása a természettudományi, technológiai, mérnöki és matematikai (STEM) oktatásban és karrierben nevű program jelentéstevőjével (FEMM Bizottság).

A beszélgetés magyar tolmácsolással itt követhető:

Tájékoztatás

 A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja részeként valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.